به گزارش قدس آنلاین به نقل از خبرگزاری تسنیم عیسی کلانتری پیشاز ظهر امروز در همایش روز جهانی تالابها که در تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزار شد، اظهار داشت: محیط زیست امروز جهان و ایران به خاطر افزایش جمعیت و مصرف به شدت در معرض تهدید است.
وی افزود: در کشور ما تا چندی پیش، محیط زیست را علمی فانتزی و تشریفات میدانستند تا اینکه محیطزیست مشکلات خود را بر جامعه تحمیل کرد.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با بیان اینکه زیادهخواهی انسان و جامعه روز به روز فشار را بر محیط زیست وارد میکند، تصریح کرد: امروز هوای سالم نعمت است در حالی که تا دیروز هوای سالم حق مسلم همه بود و قرار نبود گرد و غباری وجود داشته باشد.
وی عنوان کرد: چند سال پیش در مطالعات منابع آب کشور هیچ حقی بر حفظ حقآبه زیست محیطی در دادهها وجود نداشت و آب مورد استفاده و حق آبه محیط زیست مورد مطالعه قرار نمیگرفت.
کلانتری با بیان اینکه تالابها و رودخانههای کشور نخستین قربانیان محیط زیست هستند، گفت: اتمام آبهای زیرزمینی، کمبود آب آشامیدنی، خشک شدن آبها و دریاچهها از مشکلات محیط زیست است.
وی اظهار کرد: خواستههای ایدهال و به ظاهر انقلابی به مصیبتهای دائمی برای کشور و مردم تبدیل شده و باید سالیان طولانی آن را تحمل کنیم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با بیان اینکه شیپور توسعه از سر گشاد زده شده است، اذعان کرد: امروز با برنامههای نادرست کشور را گرفتار کرده و البته گرفتاری تنها به خشک شدن چند تالاب و دریاچه ختم نمیشود.
وی ادامه داد: فرسایش گیاه و خاک، عدم جذب رطوبت، خشک شدن جنگلهای بلوط از جمله مشکلات محیط زیست و غیرقابل بازگشت هستند و یکسری تصمیمات زودگذر و بدون مطالعه امروز مصیب را برای کشور ایجاد کرده است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با اشاره به هوای آلوده کلانشهرها خاطرنشان کرد: امروزه در حالی که بیش از 90 درصد مینیبوسها، 60 درصد کامیونها و 70 درصد موتورسیکلتها در کل کشور اسقاطی هستند نباید انتظار هوای پاک را داشته باشیم.
وی ابراز داشت: وقتی تالابها منبع خیزش ریزگرد و نمک شده نباید انتظار داشت که گرد و غبار نداشته باشیم.
کلانتری وجود مشکلات را ناشی از عدم برخورد علمی با محیط زیست دانست و افزود: برای رضایت یک عده خاص محیطزیست را قربانی کرده و مشکلات فراوانی، گریبانگیر همه شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به شکار در محیط زیست و نابودی جانواران اشاره و اظهار کرد: 300 هزار اسلحه مجاز و غیر مجاز در طول 40 سال به بیش از 3 و نیم میلیون تبدیل شده و شکار، کشور را دچار اختلال کرده است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور بیان کرد: در طول 4 دهه گذشته محیط زیست را بازیچه قرار داده و اهمیت ما ظاهری بود تا فشار کشورهای دیگر را تحمل نکنیم اما در واقع ما از محیط زیست خود پاسداری نمیکنیم.
وی ادامه داد: از بالادست آب را برای مصرف برداشت و بیهوازی رشد کرده و بوتولیسم که 2 کیلو آن برای کشتن دهها هزار انسان کافی است، افزایش خواهد یافت.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور عنوان کرد: گرچه ما زنجیره محیطزیست را پاره کرده و امروز شاهد گرفتاریهای جزیره ای شدهایم اما خوشبختانه رئیس جمهور در حوزه محیطزیست، تاکید بر احیای تالابها دارند.
وی یادآور شد: گرچه محیط زیست سازمان کوچکیست اما عدم توجه به این حوزه، مسائلی را بهوجود میآورد که امروزه درگیر آن هستیم چراکه مسائل بهداشتی هزینههای سرسامآوری برای کل جهان به دنبال خواهد داشت.
کلانتری با بیان اینکه هیچکس مانع توسعه نیست، گفت: توسعه خوب است اما این توسعه با بهای ویرانی محیطزیست در همه دنیا متوقف شده، بنابراین باید سلامت محیط زیست را هم در نظر گرفت.
وی خاطرنشان کرد: تالاب ها بخشی از محیط زیست بوده و در این حوزه بسیار موثرند چراکه منبع آب و جلوگیری از سیل بوده و بیش از 40 درصد منبع ژنتیکی در تالابهاست.
معاون رئیس جمهور با تاکید بر اینکه باید بهعنوان انسان و حامی محیط زیست، برای افزایش عمر تالابها تلاش کنیم، افزود: هر تالاب طول عمری دارد و هرچقدر آلایندگی آن کمتر شده و جریان هوازی را در آن افزایش دهیم، عمر تالاب بیشتر خواهد شد.
وی اذعان کرد: زهکشی اراضی تالابی و تبدیل آن به اراضی کشاورزی در برخی از مناطق کشور، باعث ایجاد مناطق خیزش گردوغبار شده است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با بیان اینکه رفتارهای غیرعلمی باعث خسارتهای فراوان برای نسل امروز شده است، گفت: محیط زیست امانت نسلهای آینده است و طبق قانون با رفتارهای نادرست برخورد خواهیم کرد.
کلانتری با بیان اینکه احیای زریبار نیازمند مهندسی معکوس و میتوان زریبار را با حداقل هزینهها احیا کرد، وعده داد: تا پایان امسال هیچ فاضلابی وارد این تالاب نخواهد شد.
انتهای پیام/
نظر شما